Dit document beschrijft de benodigdheden voor een basisinstallatie, implementatie of pilot. Dit kan met de systeembeheerders van de klant worden gecommuniceerd.

Wat is er in de basis nodig?

• Een (virtuele of fysieke) server
  • Ubuntu 18.04 64-bit LTS geinstalleerd met alleen SSH en up to date (geen Window Manager/Desktop!)
  • IP/DNS/gateway geconfigureerd
  • Een account met sudo rechten
  • Internet toegang vanaf deze server
  • 6 cores (minimaal: meer is beter)
  • Minimaal 16 GB geheugen (bij voorkeur 16 GB)
  • Snelle storage: minimaal 80 GB harddiskspace: 5%-15% van de brondata
  • 'Langzame' storage: voor archieven en mail geldt: 100%-125% van de brondata (mag shared NFS/CIFS zijn)
  • Een service account met read-only rechten op alles wat geindexeerd moet worden (AD/LDAP/DB/applicaties/etc, etc)
  • Storage liefst schaalbaar (‘thin provisioned’) en LVM geconfigureerd